xxx

xxx
xxx malaya

21 January 2010

misi jala ke sarang labah-labah

Situasi di waktu petang,macam hari2 lain sofi akan lepak minum di sebuah gerai minum lokasi puchong sebelum pulang ke klang..

Sedang sedap2 minum n layan rokok sebatang,tibe2 anak kakak kat gerai tu datang kat sofi,berumur 6 tahun seorang budak lelaki.

Budak tu:abang adik bagi teka teki boleh..

sofi:teka teki bende ni

budak tu:boleh ke tak boleh ni..

sofi:boleh la..ape dia

budak tu:banyak2 roti,roti ape yang boleh tangkap ikan?

sofi:err....[sedang berfikir]

budak tu:tahu ke tak tahu ni..

sofi:mane ade roti yang boleh tangkap ikan..

budak tu:ade la..jawapan nye roti jala la bang..[sambil mata nye kearah pinggan di atas meja sofi]

sofi:err...yea ke..


nota:hampir 26 tahun sofi panggil roti jala tu roti sarang labah-labah..

16 comments:

mamai said...

hahaha roti jala...makan dengan kuah kari best woo

hisham said...

wei...nnti aku nk kwin jgn luper dtg...

azzaliena suziantie said...

sedap wooo

helena's said...

roti sarang labah2?hahahaa

ct odah said...

wah gle lame aku tak mk roti jala..

misz benida said...

haha..rumate aku ckp,xmncbr lngsung teka teki tu..hihihi

patungcendana said...

putumayam pun best gak...:-D

ps...dalam banyak2 jala, jala apa yang paling mahal?...

the first person yang jawab dengan tepat, aku belanja makan time MIMPI nanti....heeeee.....

dzul hafixi said...

roti jala?
gua order kat mapley xde pon..

triple x malaya said...

mamai:memang sedap..tapi kau pun pggil roti jala..nampak nye gua sorang yg pggil roti sarang labah2..

hisham:bile tu..

azza:sedap la jugak..

aisyah:awak x tau ke name sebenar roti jala,ialah sarang labah2..hehe

ct odah:pg la makan..

benida:tapi kelakar..

patungcendana:kau salah entry ni..putu mayam x jual kat blog ni..

jawapan:jalaludin hasan..amacam..msti betul..janji kene kote..belanje teh ais n roti cukup ar..haha

dzul:mamak tak jual..

patungcendana said...

hehehe....jala emas daaa...tapi jalaludin hassan pun boleh la.

ok...MIMPI nanti aku belanja kau...:-D

triple x malaya said...

apa citer ni?

bias® said...

buleh buat tangkap ikan ke roti jala?

acap said...

hahaha
selamba budak tu bagi tekateki

yoro okino said...

wahh lama aku xmkn roti jala
besh nyer
lapar2

a.k.u.p.e.n.t.o.i said...

roti tu makan taim menjala..mmg mari..

sharamli said...

hampir 22 tahun hidup..baru hari ni tau r0ti jala tu b0leh panggil r0ti sarang labah-labah..

:p