xxx

xxx
xxx malaya

17 December 2009

Misi Mau Menang !!

Sebenarnye gua ni bekas pemantun kampung kalau korang nak tau...hahaha,dengan bakat yang gua ade.gua tertarik nak join contest si Heliena ni...so dengan jiwa jiwang nye gua persembahkan pantun 4 kerat dari gua...harap2 menang..dapat jugak gua buat bayar duit rumah bulan depan...hehe

Bergejolak ria berjuta rasa
Sayang tiba hilang derita
Rindu dihati tidak terkira
Kerana kau yang kucinta

Riak menari dipinggir kali
Honar berlari mencari juwita
Leka merenung dalam lali
Kerana kau yang kucinta

Rentak serasa kait mentari
Mengalir jauh mula dimata
Degup jantung mengait memori
Kerana kau yang kucinta

Yang ni spesial 6 rangkap :

Halus halus menyentak rasa
Degup derita berganti bahagia
Merdu kasih membuai jelita
Berpisah jauh jiwa terseksa
Meronta fikir hilang deria
Kerana kau yang kucinta




















KAU YANG KU CINTA

20 comments:

kimisai said...

kenapa tak baca pantun ni time PLORE??menarik tau..haha

helena's said...

ary time kasih n ianya menarik!hehe

helena's said...

opss cdt saya kene barred tau..huhu

Koyuki said...

chantek
kat awek ada bagi pantun camni tak?
hehe~

patungcendana said...

dah beli phone baru ke belum?

azzaliena suziantie said...

hoho.

sangat best n sori semalam xdapat lepaking bersame.
haha

anak muallaf said...

Salam 1 aqidah dan selamat menyambut maal hijrah

{lumut} said...

best ah pantun neh.
sambil baca letak moto hang kat depan.hee

mamai said...

wa nak sticker tu weh letak akt kereta wa cantik tu....

sharamli said...

derita tiba sayang hilang..

green said...

macam tak puas laa baca serangkap je..sambung2..

hans said...

hahaha
bagus2
gudluck
tapi contest ni memang kena buat serangkap je ke pantun>?

bias® said...

nak pelekat. nak pelekat.

acap said...

fulamak.
tabek!!
haha

ayie said...

aisyehhhh..............
main pantun pantun lak..............

encik ariff said...

itu kuda lu ka brader?

triple x malaya said...

kimisai:mase tu pantun di larang same sekali...

helena:menarik je...tu pantun paling gempakz 2009 tau..hehe

koyuki:gua x biase berpantun dengan awek ni..gua pakai isyarat body je..huhu

patungcendana:duit xde lagi nak beli..sebab tu gua masuk contest ni...harap2 menang..

azzaliena:huhu..xpe nex time kan ade...

anak muallaf:tq sis coz sudi masuk blog ni..selamat maal hijrah jugak kpada sis sekeluarga...semoge tahun baru ini membawa keberkatkan kepade sis...amin...

lumut:tq2..moto ni adalah moto rasmi paradoks...

mamai:boleh2...no hal punye...

sharamli:kau ni padai je tokot tambah...ape kau tengah derite ke?

green:dah di suruh serangkap je..so kene la ikut syarat...

hans:serangkap je..ikut syarat...

bias:boleh...nak saiz besar ke kecil...

acap:tabit jugak kat lu...

ayie:habis tu tak kan nak main bola dalam blog..hehe

encik ariff:ni bukan kude la...ni name nye basikal...hehe

misz benida said...

aku vote ko.
haha

hisham said...

ok bro..nnti aku doakan ko menang ok...ko jgn risau...insya allah...hehe

joegrimjow said...

erkk
satu je ek?
hehe