xxx

xxx
xxx malaya

25 September 2009

misi menjejak kehamilan.

Jam menunjukan tepat pukul 9 pagi,tapi hati dan pemikiran aku masih gelisah..mengenangkan baby kesayangan aku dari malam tadi lain macam je...asyik murung dan mutah2..

Sebelum aku pergi kerja tadi,seperti biase..setiap pagi aku akan besarapan dengan dia,tapi pagi ni dia macam tidak ade selere nak makan..tidak seperti hari lain,biase nye dia la paling bersemangat nak sarapan dengan aku..

hati ku mule berbisik,adakah dia mengandung...atau terkene jangkitan virus h1n1...kalau dia mengandung aku la orang paling happy kat dunia ni..tapi kalau terkene virus h1n1..make sunyi la hidup aku,tidak ade lagi tempat aku nak bermanje-maje..moge2 jauhkan la dari virus tu..

Makin aku berfikir,makin bercelaru otak aku memikir nye.Hati aku rase tak sedap memikirkan dia,takut ape2 terjadi dekat dia di rumah..lalu aku mengambil keputusan bijak untuk mengambil cuti setengah hari.

Tepat pukul 1pm aku bergegas balik ke rumah..sampai sahaje aku di rumah,macam hari2 biase aku akan memanggil name dia..baby..baby..aku cube cari dalam bilik tiade,cari dalam bilik rehat pun tak ade,hati ku mule memikirkan bende2 yang tak baik..sambil mulut aku tak henti2 memanggil nye..iss mane la baby ni pergi biasenye kalau aku balik je..dia mesti datang dekat aku..sambil tangan kanan aku membuke tombol kunci pintu belakang rumah..sebaik saje pintu di buke terdengar bunyi..meaow...meaow...iss kat sini rupe nye dia..tengah makan erk..dah sihat ye baby..jap lagi kite pergi klinick ambil ubat muntah n tahan sakit k...

45 comments:

sayu=pilu said...

yeye aku 1st

sayu=pilu said...

hurm sengal la ko nih.. aku ingat wife ko tadi... ada meow2 di panggil baby...

Koyuki said...

hmm..kalau camtu la kan..kite sanggup jadi kucing

Koyuki said...
This comment has been removed by the author.
sI tEDI said...

wah!! betina ke?? pegnen kot!!

kucing ko sekor je ke? nak meramaikan?? meh lah adop kucing aku yg berekor-ekor ni!! :)

salam

baginda® said...

gamak2..... betul2 ingat org td... pandai nooo...

azzaliena suziantie feisal said...

huhuh
per ah wa ingat pompuan dah tadi..
baby baby
amik kauuu
kucingg upehyeh..
hahaha

♥ sOFIa ♥ said...

ngehahaha
eh kucing tuh panggil kau apa?

kau panggil dia baby.
dia panggil kau?

hahaha. :P

shippo_yaya said...

penchenta kucing rupenyer....hahaha...

mamai said...

siapa yang buat dia muntah-muntah tu...

triple x malaya said...

sayupilu:huhuhu...

triple x malaya said...

koyuki:gua pun sanggup jadi gitar..

triple x malaya said...

si tedi:yup betina...sekor pun dah pening kepale nak jage..kalau banyak pensan gua..

triple x malaya said...

baginda:huhuhu..nasib baik lu bace sampai habis..

triple x malaya said...

azzaliena:my baby is cat....

triple x malaya said...

sofia:dia panggil aku meaow la...huhuhu

triple x malaya said...

shippo_yaya:bukan percinta wanita ke...?huhuhu

triple x malaya said...

mamai:kucing jiran aku la agak nye...kucing tu je yang asyik mengusha kucing aku..

{lumut} said...

ko kene cari bapak die..bia bertanggungjawab,,,

Fatt Chin Choy said...

ohhhhhh si baby tu awek ko ek

hahaha

jasrina said...

sape bapak anak kucing tu? main lepas tgn aje ek!!

@tune® said...

salam lebaran..

ko x KASI jer meow ko tuh

aloy_paradoks said...

dah agak dah....

paiseh said...

lu buat dengan kucing?? astaghfirullah~

bias® said...

ler? kucing ke?

triple x malaya said...

ah fatt:giler pe awek gua kucing..huhuhu

triple x malaya said...

jasrina:gua tengah menjejaki la ni siape husbent dia..

triple x malaya said...

@tune:salam aidilfitri....kasi bende...?lu ingat gua jenis luar kawalan ke...hehehe

triple x malaya said...

aloy_paradoks:agak2 gempak x...?

triple x malaya said...

paiseh:lu ingat gua jenis yang luar kawalan ke...

triple x malaya said...

bias:eh bukan kucing la...kambing ape..

maiyah said...

ekeke.. ingt pompuan tadik :D

syed mohamed bin syed hassan (jen) said...

jen nak ajak tuan blog ni mai bace2 cite die..hehe..=P

patungcendana said...
This comment has been removed by the author.
patungcendana said...

gambar kau ke kat header tu?

patungcendana said...

re:...dark ray dah datang rumah aku...kau?

encik ariff said...

haha.
aku dah kena tipu ni.

seroja jingga said...

salam perkenalan..sorry lmbat reply..so amacam ? baby cnfrm ke pregnant? best nye kalo prgnant..jigga tumpang happy

ina said...

hahahaa...
engat ur wife.. =D

sharamli said...

naseb baek xcurang ngn ku..hua3

kimisai said...

kalau mengandung lu la bapaknya kan...hehehe

yoro okino said...

ciss cake ko..
huhuh.
mati2 aku ingt wife ko..

aku nak jadi gak kucin tu..huhuhu

cookie devine said...

kucing=baby
gf= ???

alahaiii.....

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

oww..kucen upenye..hehehe..klw dh deliver btau la..leh dtg mlawat..hahaha...

Dark Ray™ said...

laa mati-mati gua ingat lu dah kawen..