xxx

xxx
xxx malaya

14 September 2009

misi balada seorang sofi part 3 n akhir.

Semakin jauh sofi mengenangkan kisah yang lalu,tampa di sedari air mate mengalir di pipi ..sofi tak mampu menahan sebak di dada alangkah perit nye bagi sofi untuk mencari rezeki di kota metropolitan ini..di sini lah bermule episod2 hidup sofi,macam2 pekerjaan yang sofi telah lakukan..tapi sekarang dengan izin allah sofi telah berjaye untuk dirinye..mungkin ini adalah anugerah untuk sofi kerana selame ini tidak penah rase kesal dengan ape yang telah di harungi..

Tampa diduge bunyi handphone telah mematikan lamunan sofi sebentar tadi..sambil tangan kiri mengelap air mate di pipi,lalu sofi menjawab panggilan tersebut yang tertera di skrin hp blue barry bername my sis..

my sis:assalamualaikum fi..dekat mane sekarang..

sofi:waalaikumsalam,fi dekat dalam bilik hotel hilton ni..tengah tunggu waktu berbuke,sebab lepas buke ni nak jumpe orang bincang pasal tender..

my sis:oh cam tu..akak doa kan la moge2 tender tu dapat pade fi..ape2 pun solat jangan lupe plak..

sofi:terime kasih..ok fi tak lupe..cume teraweh malam ni je kantoi..

my sis:akak call ni ade hal sikit fi,ingat nak pinjam kereta jazz nak balik kampung raye ni..kereta kakak ade problem sikit,sekarang dekat benkel..boleh ye..lagi pun fi ade crv n subaru lagi kan..

sofi:no problem la kak..nanti datang la rumah ambek,lagi pun fi balik naik crv je..subaru tinggal kat rumah..

my sis:esok petang kakak datang ambek...ok la fi dah azan ni kakak nak berbuke..fi berbuke ape hari ni..

sofi:biase je oder set berbuke masakan kampung dari hotel ni je kak..

my sis:ok la tu...selamat berbuke puase fi..

sofi:selamat berbuke gak...

tamat sudah kisah balada seorang sofi...

nota bulu rome ku:ingat usahe itu tangga kejayaan,jangan mengukur kejayaan itu dari pelajaran yang tinggi..ukur dari usaha kita sendiri..hidup kite,kite yang mencorakan..so tak ade bende mustahil yang kite tak boleh berjaye..tanam kan sikap untuk berjaye di dunia dan di akhirat itu yang penting.

31 comments:

azzaliena suziantie said...

tau tak pe..
diri kite, kite yg corakkan

patungcendana said...

aku menulis destiny aku sendiri...

Koyuki said...

da berjaya jangan lupakan Tuhan dan insan2 tersayang..
=)

kAkUnA_tHe KeLip KeLiP said...

sentap jgk..bile die nanges,sapu air mata..hUmm..
btol tu,tade usaha,tade kyakinan nk brubah,tade sape leh tlong..dri sendiri je..

pst : Selamat Hari Raya..! :))

♥ayudeadwish♥ said...

kememe gak watak dlam citer nih~~ huhuuuu...

mamai said...

ya aku setuju dengan kamu kejayaan tidak datang dari berapa banyak sijil yang kamu ada tapi dari berapa banyak usaha yang kamu ada

kimisai said...

mmg usaha tangga kejayaan, tapi jgn igt setiap kejayaan berada di atas tangga usaha kita yg sedikit..

sofi tu tak join MLM ke...haha

~~~ kay ~~~ said...

SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI 1430H
MAAF ZAHIR DAN BATIN

jasrina said...

alhamdulillah...

azzaliena suziantie said...

new url

azzalienasuziantie.blogspot.com

aloy_paradoks said...

ni ape bende ni? apa bende?

bias® said...

maka, berbuka lah di hotel.

dzul hafixi said...

gua suke entri ni... gua suke...

sharamli said...

ukur pakai pita pengukur b0leh?

triple x malaya said...

azzaliena:yup..kite yang corakan bukan orang lain..

triple x malaya said...

patungcendana:gua setuju...

triple x malaya said...

koyuki:yup,pasti nye aku tak lupe..sebab tuhan memberi aku segale-galenye..

triple x malaya said...

kakuna:hidup mesti ade keyakinan..keyakinan untuk terus berjaye..

triple x malaya said...

ayu:begitu la...

triple x malaya said...

mamai:usaha n keyakinan untuk berjaye mengatasi segale nye bro..

triple x malaya said...

kimisai:betul gua setuju...sofi tak join mane2 mlm ni..

triple x malaya said...

kay:selamat hari raye gak kat anda..maaf zahir batin..

triple x malaya said...

jasrina:thanks...

triple x malaya said...

aloy_paradok:tak de bende..

triple x malaya said...

bias:macam tu la...

triple x malaya said...

dzul hafixi:terime kasih banyak...TQ

triple x malaya said...

sharamli:ukur la setakat yang mampu...huhuhu

joegrimjow said...

ada stu lagi lebey pentg dari usaha
....

keputusan!

kimisai said...

***********************************
mcam main bola,
lu skor 1 wa kosong,
pastu wa skor 1 lu tak skor dah,
kita seri,

lu skor 2 wa 1,
wa skor balik 1,
kita seri,

lu skor la berapa pun,
wa pun skor la bejuta pun,
tapi bila di luar padang,
anggap la ianya hanya permainan,
jadikannya 0-0 balik,
walaupun hakikatnya,
lu mungkin 5,
wa mungkin 0,

lu mungkin 0,
wa pulak 5..6..7..8...,
tapi bila dah keluar padang,
0-0 balik..

apa salahnya....



SELAMAT HARI RAYA AIDILFTRI
MAAF ZAHIR BATIN
0-0 ok..!!
***********************************

azzaliena suziantie said...

bro..
selamat hari raye...
jgn lupe duit raye wa tau...
hahahha

ampun kalo der uat silap n salah katee :)

Fatt Chin Choy said...

bukan senang nak jadi bisnesman kan