xxx

xxx
xxx malaya

06 August 2009

misi beriman kah kite..?

Kisah ini adalah benar,namun watak dan lokasi telah di ubah untuk tidak mengaitkan orang lain mahupun menyinggung perasaan naluri seorang manusia.


Seperti biase...setiap pagi sofi akan pergi bersarapan di sebuah restoran mamak,begitu lah rutian harian sofi sebelum pergi kerje..sofi adalah seorang lelaki yang agak handsome dan macho berumur lingkungan 20an..

setelah sampai di restoran...

SOFI:macha macam biase...[susu panas+roti bakar+telur 2 biji suku masak]

BOSS KEDAI:ok bro...

sementare sarapan sampai sofi menbace surat khabar,lalu hati berkate..tak habis2 virus h1n1 ni..tak ade ubat ape..?virus h1b3[hasben 1 bini 3] pun belum setle dah datang virus baru..sambil mengaru kepale.

sarapan yang di pesan sofi sebentar tadi sudah pun siap dengan cemerlang..lalu sofi bersarapan dengan sopan nye..selepas habis sarapan macam biase sofi akan mengisap sebatang rokok,bagi dia jike tidak merokok selepas makan..umpame berzinah tidak bercium..sambil menikmati asap yang beracun dan bagi sofi tidak beracun tu..boss kedai itu datang ke meje sofi untuk kire bill..

BOSS KEDAI:sofi ini tahun u tak mahu booking table belakang ke..?20 ogos sudah mahu dekat ma..booking cume rm 20 sahaje..[sambil meletakan bill yang tertulis rm 5..]

SOFI:sory boss..ini tahun i mahu berubah la..cukup la last tahun lepas..

BOSS KEDAI:ok sofi i bukan mahu pakse u..i takut table penuh saje..itu bilik cume boleh masuk 10 orang sahaje,bilik gerenti line clear punye..

SOFI:tak ape la boss...

BOSS KEDAI:ok2...

selesai habis hisap rokok sofi menuju ke kaunter untuk membayar bill yang tertera rm 5 di atas kertas kecil..dan mehulurkan kepade boss kedai tersebut..lalu sofi mengeluarkan rm 25 dan memberi kepade boss kedai itu..dengan senyum sinis dan mehanggok kan kepale..lalu sofi pergi menuju destinasi..lalu boss kedai berkate..OK sofi..

55 comments:

bias® said...

kedai mana tuh? booking 2 seat.

mamai said...

tumpang sekali boleh...hahaha

patungcendana said...

booking seat untuk apa ni?...confused aku..

sharamli said...

bdk bwh um0 mcm i bleh ikut x?

@tune® said...

lapa ke??
tawaran hebat nih dibulan ramadhan...

Heidi Shafiq said...

wei ktner?

chipsmore said...

bilik pe yg leyh masuk seploh orang ni??? bilik karoke ke?? konpius jap..huhuhu...

chipsmore said...

bilik pe yg leyh masuk seploh orang ni??? bilik karoke ke?? konpius jap..huhuhu...

All about my Life... said...

hahaha...twok tul arrr....

kimisai said...

sofi yang hipokrik..!!!
hahaha...mesti kat HAKIM kan...

triple x malaya said...

bias:boleh..booking rm 20 je..cepat nanti table penuh nyesal...huhuhu

triple x malaya said...

mamai:apsal lu pun nak tumpang sekaki ke...jangan bro..ini tahun kasi penuh puase k..

triple x malaya said...

patungcendana:ala cian nyer...xfaham erk...booking table belakang kedai la..22 ni kan dah nak pose..

triple x malaya said...

sharamli:budak di larang...budak cam u lah yang patut puase penuh...jgn ponteng plak...kecuali xxxxxxx faham2 je la..

triple x malaya said...

@tune:bukan tawaran hebat..ni tawaran buat dose...hehehe...

triple x malaya said...

Heidi shafiq:tempat rasia...sory..tapi erial klang jugak..

triple x malaya said...

chipsmore:bilik rasia...22 hb ni kite sambut ape?nanti u faham la..

triple x malaya said...

my life:hehehe...

triple x malaya said...

kimisai:bukan kat hakim beb...tempat tu selalu kene ras..x clear langsung..ni port baik punyer...

Aminah said...

gile buruk perangai.aku penah tgok polis buke table kt blakg kedai mkn keling tepi toilet...

en.Adam said...

wari,xelok kau bwat camtu
dah berbini dah
puasa biar la penuh k??

BudAk hijAu said...

keypad lock betol!

imHepPie said...

tolong bookingkan skali nnti i bayor dabel wahahaha

patungcendana said...

still tak faham...booking untuk berbuka puasa ke?

SuFy said...

ish3..bole plak macam tuu yer..hurm..tak bagus tu..huhu

triple x malaya said...

aminah:sofi tu..memang buruk perangai pun..suruh pose x nak...

triple x malaya said...

En.adam:bukan aku...sofi yang x pose..gua tetap pose penuh...x caye tanye aloy...

triple x malaya said...

budak hijau:keypad jam betul...huhuhu

triple x malaya said...

imheppie:boleh..nanti gua tanye same sofi k..ade table kosong ke x..

triple x malaya said...

patungcendana:cian x faham lagi rupe nye..bukan buke pose la..ni ponteng pose..pagi2 pg sarapan kat kat bilik rasia..

triple x malaya said...

sufy:memang x bagus pun..

joegrimjow said...

dosa!!
ade peluang untuk bertobat

Heidi Shafiq said...

kat bricksfield byk woo..

Razman said...

haha..aku rse ko tukar cte..sofi byr rm 45..utk ko skali..

yoro okino said...

hahahah
lawak gak...
tobat2 laa...huhuh

luciernagadeluz said...

gracias por tu visita.Un beso desde España amiga.

saudagar gaRAM.. said...

weiii...
yang ni ada buat deliberi kan?

kan kan kan??

triple x malaya said...

joe:sofi yang dose bukan gua...nanti gua nasihatkan sofi k..

triple x malaya said...

heidi shafiq:macam ade pengalaman je..ntah2 lu pun same cam sofi kot..

triple x malaya said...

razman:sofi tu aku ar...hahaha...

triple x malaya said...

yoro okino:nanti aku bagi tau same sofi supaye tobat...huhuhu

triple x malaya said...

luciernagadeluz:thans for your comment...

triple x malaya said...

saudagar garam:yang tu kene tanye sofi..deliberi mungkin ade kot...apsal lu pun 2 x 5 cam sofi ke..hehehe

zul hafixi said...

xbek betol ko ni sofi...

triple x malaya said...

zul hafixi:xbek jugak kat lu...hehehe

ije said...

awal2 dah buat promotion ea? bape komisen dapat dr tokey? haha

aloy_paradoks said...

tempahkan gua satu meja....
senang sikit kalau dah ader port.

vidadarisakura said...

repot jais karang.haha

eh jais angkat budak x posa jugak kan selain budak maksiat2?haha

jai.jezz ^.~ said...

kah kah kah.. bilik aper nih..?? tumpang 2 kaki boleh..??!

patungcendana said...

oh...baru aku faham...bongok nya aku...:-(

triple x malaya said...

ije:komisen...itu kene tanye sofi ar..gua x terbabik...huhuhu

triple x malaya said...

aloy paradok:kat meru ar..port baik punyer...senang2 datang la...

triple x malaya said...

vidadarisakura:jangan ar report...spoting ar sikit...gua bukan buat maksiat pun...cume curi2 makan je...hahaha

triple x malaya said...

jai.jezz:boleh..3kaki pun boleh..bilik ape itu rahsia...bace n cube faham sendiri...

triple x malaya said...

patungcendana:x baik lu cakap cam 2..kau kan hebat...