xxx

xxx
xxx malaya

19 August 2009

Anak emak dah pulang ke belum?

Part 1
Part 2
Part 3

Lu kena baca yang atas dulu kalau nak faham cerita ni.

-----------------------------------------------------------------------------

Amri terpinga-pinga.

'Apa benda papan tanda ni tulis ni?' Kata Amri yang masih belum pandai membaca.

Tiada orang untuk bertanya.
Di kiri kanan hanya gajah dan singa yang kelihatan.
Amri risau.
Setahu dia, gajah dan singa tak halal dimakan.
Macam mana ni?

Sementara itu, di satu sudut dunia yang lain;

Mak Esah Serai makin tak keruan.
Duduk tak senang, baring tak selesa.
Akhirnya beliau mengambil keputusan untuk bermarathon seluruh kampung bagi meredakan kegelisahan.
Pak Husin Dam hanya menggelengkan kepala.

'Esah Esah. Aku dah tak tahu nak buat apa lagi. Kesian sangat aku nengok kamu.' Kata Pak HUsin Dam yang simpati dengan watak Aishah dalam cerita Aishah 50 sen yang sedang ditontonnya sekarang.

Pak Husin Dam tak sedar langsung tentang kehilangan Mak Esah Serai yang pergi bermarathon tadi.


------------------------------------------------------------------------------

Sambungannya oleh cik epal ni..
jangan tak sambung!!!

47 comments:

jasrina rahim said...

nak kena tunggu episode minggu depan pulak dah..

bias® said...

ader pulak lari sorang-sorang?

sis_nita said...

menarik laa korang ni.. hehe! baru petama kali aku baca cerpen sambung menyambung antara sesama blogger..

aloy_paradoks said...

Sis Nita :
Ini kali kedua kami buat cerpen sambung sambung..

farah azreen ™ said...

alah.cik epal x sambong pon..tebantut dah cite ni~

mamai said...

hahahahaha hebat kita tak sabar nak tunggu sambungannya

~~~ kay ~~~ said...

Salam,
selamat menyambut Ramadhan Al-Mubarak 1430H - mohon maaf jika ade kesalahan.
(^_^)

patungcendana said...

esah serai tu dulu marina chin ke? ala...mesti kau tak kenal marina chin..kan?

Si Pekik A.K.A Si Pekak said...

woww..ni Collabo shorty story kew?? cool gaks

encik ariff said...

menarik.

sharamli said...

mcm mn anak mak nak pulang..mak p0n dh ilang...

dzul hafixi said...

jgn mak marathon ke amazon dah la...

shakinah said...

dah tua larat ke nak marathon?

kakuna_daisy said...

hah,cepat2 smbung...

chipsmore said...

eh! EH! sy ke kene sambung?? sy ke?? nnt sy sambung yeee....baru dapat taw arini....hee ;)

kimisai said...

Gua sebenarnya nak Mengucapkan Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Bagi Semua Bloggerz dan Umat Islam..Gua Mohon Maaf Jika Ada Melakukan Salah Silap Pada Anda Semua..Puasa Biar Penuh....ngeh3...

triple x malaya said...

jasrina rahim:biase la...ingat drama je ke ade episod2...jangan lupe ikuti kesudahan episod ini k...last episod ke 12...sape kah bloger yang terahir menyudahkan episod ini...tunggu...

triple x malaya said...

bias:biase la beb...

triple x malaya said...

sis_nita:nanti kan episod seterus nye...sampai episod 12 tau...thanks...love sis...

triple x malaya said...

aloy_paradok:cite ni boleh di ketengahkan ni...

triple x malaya said...

farah azreen:sabar tu separuh dari iman...tunggu tau..

triple x malaya said...

mamai:tunggu jangan tak tunggu bro...saksikan kesudahan cite ni...

triple x malaya said...

kay:salam ramadhan jugak kat kamu...semoge puase penuh...

triple x malaya said...

patungcendana:marina chin...?sungguh ku tidak kenal...sape erk?

triple x malaya said...

sipekik vs sipekak:kami tak hot...kami cool...jangan lupe layan sampai episod last tau...

triple x malaya said...

encik arif:tetarik...

triple x malaya said...

sharamli:tu la pasal...mak pulak dah hilang..

triple x malaya said...

dzul hafixi:mungkin betul cakap lu..

triple x malaya said...

shakinah:larat je...minum kacip patimah ape...

triple x malaya said...

kakuna_daizy:tuggu sambungan nye...oleh cik epal kite..

EN.ROBOT said...

huhu,..,ade link2 plak,.,.
da macam surat berantai je da nih,..~

triple x malaya said...

kimisai:selamat puase gak kat lu...lu pun kene puase penuh gak...

triple x malaya said...

encik robot:ah...ikuti episod seterus nye...salam ramadhan...

chipsmore said...

ok..da sambung..hik3x ;)

Wanita Itu said...

cian pak hussin hee....

tinggai sowang..

erk betui ka nama dia hussin td eh hee..

triple x malaya said...

chipsmore:ok thanks...

triple x malaya said...

wanita itu:nak buat macam mane anak n bini dah hilang...

ayie said...

salam ramadhan...
selamat berpuasa

triple x malaya said...

ayie:salam ramadhan jugak kat lu..

Anonymous said...

apahal entri satu sampai empat jek boleh baca? entri-entri seterus nya macam ****!!!!

patungcendana said...

re:...aku pun tak percaya sangat dengan ramalan kaji mimpi...tapi perasaan tetap terganggu...huhuhu

salam ramadhan triple X jejaka idaman malaya...hehehe

Razman said...

tgh puasa ni, mcik esah stil marathon lg ke? ke dah stop dh?


selamat berpuasa...meja bookin ritu ade kosong lg x?

triple x malaya said...

black komen:x tau ar cam ape...yang penting masih ade name ambri mak esah n suami nye cukup...

triple x malaya said...

patungcendana:huhuhu...gua ke jejake tu...terharu nye...

triple x malaya said...

razman:sekarang meja dah penuh beb...tahun depan ar booking...

salam ramadhan dari gua...pose jgn x pose...

Jard The Great said...

ahaha....... entri berantai lagi..

kimisai said...

tak balik ag ke anak emak ni??/dah maghrib...aduyai..