xxx

xxx
xxx malaya

20 October 2011

misi

Seawal 4am sopie bangun dari lena.Capai tuala masuk bilik air.Mandi.Lap-lap badan,make up sikit.pakai bedak dashing lumur satu badan.Kasi wangi ketiak dah tentu nya rexona special edition jadi pilihan.Sembur wangi sikit SG men ice.Kasi tegak rambut revive strong hold.Done.Ehh lupa pulak.Pakai seluar jeans dari levi’s 501 limited dan t-shirt body glove hitam.Siap.Sandang beg deuter di belakang.

Tunggu texi.Sampai texi sopie naik.Sedar-sedar dari terlelap dah dekat sepang.5.50am sopie tiba lcct.Turun dari dari texi mata usha-usha papan tanda zon merokok.Hisap rokok sebatang.tengok Skrin besar penerbangan.Miri.flight Ak 5180 masa 7.20am.Tak buang masa sopie boarding pass.

Gila!gila!gila!Sopie berteriak dalam hati nya.Satu percutian tanpa di rancang.Jauh dalam lubuk hati nya termaktub satu misi yang dia masih sangsi,tapi percaya bahawa takdir itu sentiasa bersama dia.Dalam dingin pagi semangat sopie semakin kental,darah mengalir panas.jantung berdegup deras.

9.50am sopie di miri.Pusing-pusing Bandar naik moto sewa.Erm orang kata jika kita berani semua benda boleh buat.Dan ada orang kata cinta itu gila.Jika kita gila sebab cinta maka salahkan lah cinta tu.Tapi jika perasaan yang gila.macam mana?Tentu jadi parah bukan.So bagi sopie cinta itu perlu keberanian dan perlukan misi.

(Dan tercipta lah puisi MISI)


Di ruang sempit ini ku semadikan nama mu nama ku

Agar bersatu...

Dalam misi tanpa pasti.namun doa di iringi.

Di tanah miri ini ku tanam kan impian

Bersama kenangan

Agar takdir bersama ku..


catatan:

1 comment:

Hann Haidar said...

this is a good shit :)